Στο θέατρο την περίοδο αυτή ασχολείται κυρίως με έργα πρόζας και ελάχιστα με το μουσικό ελαφρό θέατρο, ενώ για ένα διάστημα σχεδόν εγκαταλείπει την άλλοτε αγαπημένη του επιθεώρηση. Η τελευταία, απλοποιημένη, χωρίς να θυμίζει πια σε τίποτα τα πλούσια θεάματα προηγούμενων δεκαετιών, αφήνει τον Ανεμογιάννη αδιάφορο. Στα τέλη όμως του 1980 θα δεχτεί με χαρά να σκηνογραφήσει την «Τρελλάντα Λαμπάντα», η οποία ανεβαίνει το 1989, ακολουθώντας πρότυπα των παλαιότερων φαντασμαγορικών επιθεωρήσεων.
Παράλληλα, ωστόσο, με τις θεατρικές φροντίδες θα μεταφέρει, αρκετές φορές μέσα στη δεκαετία, τη σκηνογραφική του δραστηριότητα στα τηλεοπτικά πλατό. Ανάμεσα σε άλλα, σκηνογραφεί το 1982 για την ΕΡΤ1 το «Ορκιστείτε παρακαλώ», με τον Γιάννη Μιχαλόπουλο, μια από τις πιο πετυχημένες σειρές της εποχής. Αξίζει να αναφερθεί εδώ και η εκπομπή «Βραδιά επιθεώρησης», η οποία αποτελεί μια επιλογή από τα καλύτερα νούμερα επιθεωρήσεων των δεκαετιών '60 έως '80. Αν και το αποτέλεσμα δεν θα ικανοποιήσει τον Ανεμογιάννη, καθώς οι λήψεις δεν δικαιώνουν τη δουλειά του, αποσπάσματα της εκπομπής που υπάρχουν διαθέσιμα στο αρχείο της ΕΡΤ δίνουν σήμερα μια γεύση από εκείνη τη «χρυσή εποχή της επιθεώρησης».
Εκτός όμως από μακέτες σκηνικών-κοστουμιών, καταπιάνεται με την αναδρομική του έκθεση, η οποία πραγματοποιείται το 1986 στην «Αίθουσα Κέννεντυ» της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης. Πρόκειται για μια παρουσίαση του έργου του, την οποία επισκέπτονται κατά τη δεκαήμερη διάρκειά της, σημαντικές προσωπικότητες της τέχνης ενώ ο ίδιος λαμβάνει τιμητικό δίπλωμα και μετάλλιο από το «Σωματείο Ελλήνων Τεχνιτών Θεάτρου», του οποίου ήταν μέλος. Ο Γ. Ανεμογιάννης, επίσης, ήταν μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ).